fbpx

PRESS – ZAGREBINFO

nutty by maja barica

Multipla skleroza motivirala je Zagrepčanku da pokrene vlastiti biznis Nutty by Maja: ‘Želja mi je osvijestiti ljude da više paze na sebe’

Bolest koja god da je, od svakog čovjeka zahtjeva borbu i pozitivan duh kako bi ju uspješno prebrodili ili pak navikli živjeti s njom. Tomu svjedoči i Zagrepčanka Maja, koja je u srpnju ove godine otkrila da boluje od multiple skleroze (MS). Riječ je upalnoj bolesti središnjeg živčanog sustava koja se može javiti u svakoj životnoj dobi. MS je nepoznatog uzroka i nepredvidljivog tijeka, te zbog navedenog, oboljelima svakodnevno utječe na aktivnosti i zahtjeva liječenje. Maja je od prvog dana dijagnoze, ozbiljno shvatila ovaj alarm koji se upalio u njenom tijelu i radila na tome da posljedice MS-a bude što manji prisutni u njezinom danu.

“Kod mene je sve krenulo, simbolično, 1. travnja ali ono što se događalo nije bila prvoaprilska šala. Prvo što samo osjećala bio je pritisak na području prsnog koša, kao čvrsti stisak ne baš drage ti osobe. Već prije sam osjećala neku čudnu bol u desnom ramenu, pa sam pomislila da se radi o širenju te iste boli i odlučila problem rješavati masažama.  No bol nije prolazila. U jeku lockdowna uzrokovanog COVID -19 virusom, odlučila sam da ipak moram otići na hitnu i to se pokazalo kao prava odluka. Moji simptomi od tada postaju sve gori- pojavili su se trnci koji su strujali po tijelu, gubila sam osjet i ravnotežu, sve mi je teže bilo hodati. Postalo je sasvim jasno da se radi o nečem ozbiljnom, što je potvrdila i lumbalna punkcija, da se radi od multipli sklerozi”, objašnjava Maja kako je sve počelo.

LINK NA CIJELI ČLANAK U ZAGREB INFO

LINK NA FB ČLANAK