fbpx

PRESS – JUTARNJI LIST

nutty by maja barica

Nakon teške dijagnoze i gubitka posla, pokrenula je brend zdravih pločica i osvojila tržište

Još početkom godine bila je zaposlena u jednoj multinacionalnoj firmi, potpuno posvećena karijeri, uvijek u strci i žurbi, a onda joj je dijagnosticirana bolest koja ju je uplašila te je, spletom okolnosti, ostala i bez posla. No sve to, kako nam govori naša sugovornica Maja Fertalić, natjeralo ju je da se pokrene kada su u pitanju njezini snovi i danas, unatoč dijagnosticiranoj multipli sklerozi, Maja radi i živi ono što voli. Pokrenula je svoj brend Nutty by Maja, bavi se izradom BARica, zdravih energetskih pločica, idealnih za doručak, međuobrok ili prije i nakon fizičkih aktivnosti i, kako nam govori odmah na početku razgovora, bila je to najbolja odluka koju je mogla donijeti.

“Uvijek sam bila u nekoj strci i žurbi. Manje sam se posvećivala sebi i svom mentalnom i fizičkom zdravlju, dok se nije uselila podstanarka Multipla. Danas sam neka nova stara Maja, drugačijeg razmišljanja, opuštenija i smirenija. Svaki dan opažam nove promjene u svom životu i to me istinski veseli. Volim život i želim napraviti sve što je u mojoj moći da moja podstanarka Multipla surađuje sa mnom i da vodimo dobar prihvatljiv suživot”, rekla nam je Maja Fertalić.

Dijagnoza ju je natjerala da započne proučavati različite pristupe prehrani te su je upravo nove spoznaje na tom području dovele do današnjeg, daleko zadovoljnijeg života. 

“Kako bih sebi osigurala zdravi snack gdje god idem, odlučila sam raditi zdrave nutritivno bogate pločice, snack bez ikakvih dodanih šećera. I tako se rodila Nutty BARica i moj brend Nutty by Maja. Prvo su me prijatelji tražili da i njima napravim, pa se taj krug sve više širio, a evo danas već imamo mali proizvodni pogon i odobrenu zdravstvenu ispravnost proizvoda. Nemam pojma gdje će me ta priča odvesti, ali trenutno me čini sretnom i ispunjenom činjenica da brojnim ljudima osiguravam zdravi snack svakog dana”, nastavlja svoju priču Maja.

LINK NA CIJELI ČLANAK U JUTARNJEM LISTU