fbpx

Živjeti zdravo – još jedan naš korak naprijed

Od prvog dana nastanka našeg branda želja nam je da, osim da tržištu ponudimo zdravi međuobrok, pozitivno utječemo na razmišljanja ljudi o hrani koju unosimo svakodnevno. Zato smo vrlo ponosni na korak naprijed koji se dogodio – Nutty proizvodi BARica ogirinal i vegan odsada ponosno nose oznaku Živjeti zdravo. To je veliko priznanje našem trudu, kao i sastavu naših proizvoda.  

Živjeti zdravo certifikat

Zdravlje i prehrana jedan su od pet komponenti  projekta Živjeti zdravo, kojeg su ustanovili Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva, a kao projekt financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda.

Svrha komponente Zdravlje i prehrana te projekta je dodjela Jamstvenog žiga Živjeti zdravo koji je usmjeren kako proizvođačima, tako i potrošačima, a odobren je od strane Europske Komisije.

Jamstveni žig Živjeti zdravo namijenjen je poticanju proizvodnje, nuđenja i prepoznavanja nutritivno povoljnih proizvoda i proizvodnih tehnologija, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, izvornosti, reformulacije, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije, a u svrhu provođenja pravilne prehrane.

Cilj je dodjelom jamstvenog žiga pojedinim proizvodima informirati potrošače i dati im mogućnost da izaberu hranu čiji je sastav preporučljiv za pravilniju prehranu.  Jamstveni žig Živjeti zdravo istaknut na ambalaži nalazit će se na provjerenim, zdravstveno ispravnim proizvodima, koje su analizirali stručnjaci HZJZ prema po posebno razrađenim kriterijima i Uredbi o informiranju potrošača o hrani br.1169/2011. Kriterijima je propisana količina makronutrijenata, odnosno preporuka da sadrži manje masnoća (posebno zasićenih), primjeren sadržaj bjelančevina, više vlakana, te smanjenu količinu soli i šećera, nego namirnica iz iste kategorije koja nema dodijeljeni znak.*

* Izvor: https://zivjetizdravo.eu/o-projektu-jamstveni-zig/